Pilsner
Cieszyn Pilsner
Cieszyn Pilsner
Dlaczego Pilsner?
Cieszyński browar jako pierwszy w tej części Europy miał się zająć produkcją piwa typu Pilzneńskiego, którego recepturę opracowano zaledwie cztery lata przed rozpoczęciem działalności Browaru Zamkowego.
Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn jako jeden z nielicznych do dziś z powodzeniem stosuje tradycyjną metodę dolnej fermentacji w otwartych kadziach oraz wykorzystuje zabytkowe maszyny z przełomu XIX i XX wieku, co pozwala zachować historyczny charakter, który towarzyszy produkcji cieszyńskiego Pilsnera.
Cieszyn Pilsner przywołuje ducha dawnych lat i przypomina nam o tym, co najważniejsze, zarówno w piwowarstwie, jak i w życiu – uszanowaniu czasu i zachowaniu charakteru oraz właściwych priorytetów.
Cieszyn Pilsner z Browaru, nie z fabryki, nieprzerwanie od 1846 roku.
Dlaczego Pilsner?
Cieszyński browar jako pierwszy w tej części Europy miał się zająć produkcją piwa typu Pilzneńskiego, którego recepturę opracowano zaledwie cztery lata przed rozpoczęciem działalności Browaru Zamkowego.
Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn jako jeden z nielicznych do dziś z powodzeniem stosuje tradycyjną metodę dolnej fermentacji w otwartych kadziach oraz wykorzystuje zabytkowe maszyny z przełomu XIX i XX wieku, co pozwala zachować historyczny charakter, który towarzyszy produkcji cieszyńskiego Pilsnera.
Cieszyn Pilsner przywołuje ducha dawnych lat i przypomina nam o tym, co najważniejsze, zarówno w piwowarstwie, jak i w życiu – uszanowaniu czasu i zachowaniu charakteru oraz właściwych priorytetów.
Cieszyn Pilsner z Browaru, nie z fabryki, nieprzerwanie od 1846 roku.