Stout
Stout
Swój unikalny charakter Stout Cieszyński zawdzięcza oryginalnemu połączeniu: łagodna czekoladowa nuta, przełamana została intensywną goryczką i pikantnym finiszem. Wyszukana kompozycja to dzieło naturalnych dodatków: chilli, wanilii oraz kakao. Aby wydobyć jeszcze większą ilość aromatów, zmniejszona została wysokość piany. Stout Cieszyński to piwo górnej fermentacji. Piwo zacierane tradycyjnie metodą dekokcyjną.
Swój unikalny charakter Stout Cieszyński zawdzięcza oryginalnemu połączeniu: łagodna czekoladowa nuta, przełamana została intensywną goryczką i pikantnym finiszem.
RECEPTURA NR: XIII
Styl:
Stout
Skład:
Woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy, czekoladowy), cukier, chmiel, kakao, papryka chili, wanilia, drożdże.
Dostępność:
Już nie mamy
Kiedy warzymy
Warzymy na okrągło
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
10-12
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,5 l |
Kega bezzwrotna PET | 15 l |
Kega bezzwrotna PE | 30 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 240 kJ / 57 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 5,0 g |
w tym cukry: | 1,1 g |
Białko: | 0,6 g |
Sól: | 0,008 g |
Medale:
BRĄZ - Konkurs Piw Rzemieślniczych 2022
BRĄZ - Greater Poland Beer Cup 2019
Stout
Swój unikalny charakter Stout Cieszyński zawdzięcza oryginalnemu połączeniu: łagodna czekoladowa nuta, przełamana została intensywną goryczką i pikantnym finiszem. Wyszukana kompozycja to dzieło naturalnych dodatków: chilli, wanilii oraz kakao. Aby wydobyć jeszcze większą ilość aromatów, zmniejszona została wysokość piany. Stout Cieszyński to piwo górnej fermentacji. Piwo zacierane tradycyjnie metodą dekokcyjną.
Swój unikalny charakter Stout Cieszyński zawdzięcza oryginalnemu połączeniu: łagodna czekoladowa nuta, przełamana została intensywną goryczką i pikantnym finiszem.
RECEPTURA NR: XIII
Styl:
Stout
Skład:
Woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy, czekoladowy), cukier, chmiel, kakao, papryka chili, wanilia, drożdże.
Dostępność:
Już nie mamy
Kiedy warzymy
Warzymy na okrągło
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
10-12
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,5 l |
Kega bezzwrotna PET | 15 l |
Kega bezzwrotna PE | 30 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 240 kJ / 57 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 5,0 g |
w tym cukry: | 1,1 g |
Białko: | 0,6 g |
Sól: | 0,008 g |
Medale:
BRĄZ - Konkurs Piw Rzemieślniczych 2022
BRĄZ - Greater Poland Beer Cup 2019