Sour Mango Ale
Sour Mango Ale
Masz okazję spróbować najlepszego piwa wybranego głosem konsumentów na I Festiwalu Piwowarów Domowych. Jego wyjątkowość wynika z połączenia tradycyjnych, piwnych składników z płatkami owsianymi i owcami mango. Zakwaszenie brzeczki wyselekcjonowanym szczepem Lactobacillus, dodatkowo podkręca owocowy charakter. Ta niezwykła kompozycja piwa pszenicznego z przyjemnym smakiem i aromatem dojrzałego mango odkrywa przed Tobą świat piwnych fantazji.
Uważasz, że piwo nie może Cię zaskoczyć? Spróbuj tego – energetyczne połączenie owocu mango z kwaśnym piwem pszenicznym, najlepsze piwo I Festiwalu Piwowarów Domowych.
RECEPTURA NR: XXXV
Styl:
Sour Ale z owocami
Skład:
woda, słody jęczmienne (pilzneński, pale ale, Carapils), słód pszeniczny, mango (15%), płatki owsiane, chmiel, drożdże, bakterie mlekowe Lactobacillus.
Dostępność:
Mamy w Browarze
Kiedy warzymy
Warzymy na okrągło
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
8-10
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 224 kJ / 54 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 5,8 g |
w tym cukry: | 2,6 g |
Białko: | 0,6 g |
Sól: | 0,005 g |
Sour Mango Ale
Masz okazję spróbować najlepszego piwa wybranego głosem konsumentów na I Festiwalu Piwowarów Domowych. Jego wyjątkowość wynika z połączenia tradycyjnych, piwnych składników z płatkami owsianymi i owcami mango. Zakwaszenie brzeczki wyselekcjonowanym szczepem Lactobacillus, dodatkowo podkręca owocowy charakter. Ta niezwykła kompozycja piwa pszenicznego z przyjemnym smakiem i aromatem dojrzałego mango odkrywa przed Tobą świat piwnych fantazji.
Uważasz, że piwo nie może Cię zaskoczyć? Spróbuj tego – energetyczne połączenie owocu mango z kwaśnym piwem pszenicznym, najlepsze piwo I Festiwalu Piwowarów Domowych.
RECEPTURA NR: XXXV
Styl:
Sour Ale z owocami
Skład:
woda, słody jęczmienne (pilzneński, pale ale, Carapils), słód pszeniczny, mango (15%), płatki owsiane, chmiel, drożdże, bakterie mlekowe Lactobacillus.
Dostępność:
Mamy w Browarze
Kiedy warzymy
Warzymy na okrągło
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
8-10
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 224 kJ / 54 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 5,8 g |
w tym cukry: | 2,6 g |
Białko: | 0,6 g |
Sól: | 0,005 g |