Z Kolekcji Naszych Piw

Porter Bałtycki

Porter Bałtycki

Porter Cieszyński należy do gatunku portera bałtyckiego, historycznie reprezentowanego jedynie na terenach Polski. Cechuje się wielką mocą czego potwierdzeniem jest bardzo ciemny kolor. Nie przeszkadza to jednak w wysokiej pijalności Portera. Wyróżnia się aksamitną treściwością płynącą z dobrze wyczuwalnych czekoladowo-kawowych nut, opartych na palonych słodach. Porter to piwo dolnej fermentacji, tradycyjnie zacierane metodą dekokcji.

Porter Cieszyński należy do gatunku portera bałtyckiego, historycznie reprezentowanego jedynie na terenach Polski. Cechuje się wielką mocą czego potwierdzeniem jest bardzo ciemny kolor.

RECEPTURA NR: XI

Styl: 

Porter bałtycki

Skład: 

Woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy, czekoladowy), cukier, chmiel, drożdże.

Dostępność: 

Mamy w Browarze

Kiedy warzymy 

Warzymy na okrągło

Fermentacja: 

Dolna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

10-12

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,5 l
Kega jednorazowa PET 15 l
Kega jednorazowa PET 30 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 350 kJ / 84 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 6,3 g
w tym cukry: 1,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,01 g

Medale: 

BRĄZ - Ibeerian Awards 2019

 

BRĄZ - Konkurs Piw Rzemieślniczych (KPR) 2018

 

ALKOHOL
9,8
PLATO
22
GORYCZKA
40
BARWA
180

Porter Bałtycki

Porter Cieszyński należy do gatunku portera bałtyckiego, historycznie reprezentowanego jedynie na terenach Polski. Cechuje się wielką mocą czego potwierdzeniem jest bardzo ciemny kolor. Nie przeszkadza to jednak w wysokiej pijalności Portera. Wyróżnia się aksamitną treściwością płynącą z dobrze wyczuwalnych czekoladowo-kawowych nut, opartych na palonych słodach. Porter to piwo dolnej fermentacji, tradycyjnie zacierane metodą dekokcji.

Porter Cieszyński należy do gatunku portera bałtyckiego, historycznie reprezentowanego jedynie na terenach Polski. Cechuje się wielką mocą czego potwierdzeniem jest bardzo ciemny kolor.

RECEPTURA NR: XI

Styl: 

Porter bałtycki

Skład: 

Woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy, czekoladowy), cukier, chmiel, drożdże.

Dostępność: 

Mamy w Browarze

Kiedy warzymy 

Warzymy na okrągło

Fermentacja: 

Dolna

Temperatura serwowania (rekomendowana): 

10-12

Rozlewane do: 

Butelka bezzwrotna 0,5 l
Kega jednorazowa PET 15 l
Kega jednorazowa PET 30 l

Wartość odżywcza w 100 ml: 

Energia: 350 kJ / 84 kcal
Tłuszcz: < 0,1 g
w tym tłuszcze nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 6,3 g
w tym cukry: 1,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,01 g

Medale: 

BRĄZ - Ibeerian Awards 2019

 

BRĄZ - Konkurs Piw Rzemieślniczych (KPR) 2018

 

ALKOHOL
9,8
PLATO
22
GORYCZKA
40
BARWA
180

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu zbierania informacji, które pomagają nam usprawnić obsługę witryny, dostosować nasze reklamy do Twoich preferencji oraz ulepszyć nasze produkty i usługi. Zgadzając się, akceptujesz zasady dotyczące prywatności i plików cookies obowiązujące w niniejszej witrynie internetowej. Ustawienia cookies (w tym ich blokadę) możesz zmieniać w ustawieniach swojej przeglądarki w każdej chwili. Tu znajdziesz szczegółowe informacje o polityce plików cookies i polityce prywatności.

×