Porter Bałtycki
Porter Bałtycki
Porter Cieszyński należy do gatunku portera bałtyckiego, historycznie reprezentowanego jedynie na terenach Polski. Cechuje się wielką mocą czego potwierdzeniem jest bardzo ciemny kolor. Nie przeszkadza to jednak w wysokiej pijalności Portera. Wyróżnia się aksamitną treściwością płynącą z dobrze wyczuwalnych czekoladowo-kawowych nut, opartych na palonych słodach. Porter to piwo dolnej fermentacji, tradycyjnie zacierane metodą dekokcji.
Porter Cieszyński należy do gatunku portera bałtyckiego, historycznie reprezentowanego jedynie na terenach Polski. Cechuje się wielką mocą czego potwierdzeniem jest bardzo ciemny kolor.
RECEPTURA NR: XI
Styl:
Porter bałtycki
Skład:
Woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy, czekoladowy), cukier, chmiel, drożdże.
Dostępność:
Mamy w Browarze
Kiedy warzymy
Warzymy na okrągło
Fermentacja:
Dolna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
10-12
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,5 l |
Kega jednorazowa PET | 15 l |
Kega jednorazowa PET | 30 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 350 kJ / 84 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 6,3 g |
w tym cukry: | 1,7 g |
Białko: | 0,8 g |
Sól: | 0,01 g |
Medale:
BRĄZ - Ibeerian Awards 2019
BRĄZ - Konkurs Piw Rzemieślniczych (KPR) 2018
Porter Bałtycki
Porter Cieszyński należy do gatunku portera bałtyckiego, historycznie reprezentowanego jedynie na terenach Polski. Cechuje się wielką mocą czego potwierdzeniem jest bardzo ciemny kolor. Nie przeszkadza to jednak w wysokiej pijalności Portera. Wyróżnia się aksamitną treściwością płynącą z dobrze wyczuwalnych czekoladowo-kawowych nut, opartych na palonych słodach. Porter to piwo dolnej fermentacji, tradycyjnie zacierane metodą dekokcji.
Porter Cieszyński należy do gatunku portera bałtyckiego, historycznie reprezentowanego jedynie na terenach Polski. Cechuje się wielką mocą czego potwierdzeniem jest bardzo ciemny kolor.
RECEPTURA NR: XI
Styl:
Porter bałtycki
Skład:
Woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy, czekoladowy), cukier, chmiel, drożdże.
Dostępność:
Mamy w Browarze
Kiedy warzymy
Warzymy na okrągło
Fermentacja:
Dolna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
10-12
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,5 l |
Kega jednorazowa PET | 15 l |
Kega jednorazowa PET | 30 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 350 kJ / 84 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 6,3 g |
w tym cukry: | 1,7 g |
Białko: | 0,8 g |
Sól: | 0,01 g |
Medale:
BRĄZ - Ibeerian Awards 2019
BRĄZ - Konkurs Piw Rzemieślniczych (KPR) 2018