Kellerski
Kellerski
Zapytacie: co to za piwo? – Kellerski to efekt trzech stuleci piwowarstwa – tradycji, doświadczenia i technologie XIX, XX i XXI wieku. Połączyliśmy siły kraftowego symbolu piwnej rewolucji w Polsce z rzemieślniczą historią sięgającą 1846 roku. Wracamy do korzeni. Tworzymy tu i teraz, ale metodami takimi jak kiedyś – w otwartych kadziach fermentacyjnych Browaru Zamkowego Cieszyn. Kellerski to piwo symboliczne – razem z Browarem PINTA świętujemy swoje jubileusze – Cieszyn 175 lat i PINTA 10 lat. Zapytacie: dlaczego Kellerbier? – Bo tak kiedyś wyglądało piwo: mętne, nisko wysycone, niefiltrowane. Fermentujące w otwartych kadziach – czyli, tak jak w naszym browarze!
Kellerski to efekt trzech stuleci piwowarstwa – tradycji, doświadczenia i technologie XIX, XX i XXI wieku. Połączyliśmy siły kraftowego symbolu piwnej rewolucji w Polsce z rzemieślniczą historią sięgającą 1846 roku.
RECEPTURA NR: LVII
Styl:
Kellerbier (zwickelbier)
Dostępność:
Już nie mamy
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Dolna
Kellerski
Zapytacie: co to za piwo? – Kellerski to efekt trzech stuleci piwowarstwa – tradycji, doświadczenia i technologie XIX, XX i XXI wieku. Połączyliśmy siły kraftowego symbolu piwnej rewolucji w Polsce z rzemieślniczą historią sięgającą 1846 roku. Wracamy do korzeni. Tworzymy tu i teraz, ale metodami takimi jak kiedyś – w otwartych kadziach fermentacyjnych Browaru Zamkowego Cieszyn. Kellerski to piwo symboliczne – razem z Browarem PINTA świętujemy swoje jubileusze – Cieszyn 175 lat i PINTA 10 lat. Zapytacie: dlaczego Kellerbier? – Bo tak kiedyś wyglądało piwo: mętne, nisko wysycone, niefiltrowane. Fermentujące w otwartych kadziach – czyli, tak jak w naszym browarze!
Kellerski to efekt trzech stuleci piwowarstwa – tradycji, doświadczenia i technologie XIX, XX i XXI wieku. Połączyliśmy siły kraftowego symbolu piwnej rewolucji w Polsce z rzemieślniczą historią sięgającą 1846 roku.
RECEPTURA NR: LVII
Styl:
Kellerbier (zwickelbier)
Dostępność:
Już nie mamy
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Dolna