Gose z marakują
Gose z marakują
Piwo pełne sprzeczności. Gose samo w sobie jest niezwykłe, a gdy dodamy do niego owoc marakui, to taką mieszankę możesz już tylko kochać lub nienawidzić. Kwaśne, pszeniczne piwo z dodatkiem soli kamiennej i przyprawione kolendrą, całość zaprawiona solidną porcją energetyzującej marakui. Jakby tego było mało, jego kwaśność przełamana została dodatkiem laktozy. Brzmi intrygująco? Naszym zdaniem wystarczająco ciekawie, by choć raz spróbować. Możesz wierzyć lub nie, ale po tym już nic nie będzie takie samo.
Piwo pełne sprzeczności. Gose samo w sobie jest niezwykłe, a gdy dodamy do niego owoc marakui, to taką mieszankę możesz już tylko kochać lub nienawidzić. Kwaśne, pszeniczne piwo z dodatkiem soli kamiennej i przyprawione kolendrą, całość zaprawiona solidną porcją energetyzującej marakui. Jakby tego było mało, jego kwaśność przełamana została dodatkiem laktozy.
RECEPTURA NR: LIII
Styl:
Sour German Ale – Gose z dodatkami owoców
Skład:
Woda, słody (jęczmienny, pszeniczny), marakuja (sok NFC), laktoza, płatki owsiane, kolendra, sól kamienna, chmiel, drożdże, bakterie Lactobacillus.
Dostępność:
Już nie mamy
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
8-10
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,5 l |
Keg PET | 30 l |
Keg PET | 15 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 50 kJ / 210 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 5,8 g |
w tym cukry: | 1,8 g |
Białko: | 0,6 g |
Sól: | 0,068 g |
Gose z marakują
Piwo pełne sprzeczności. Gose samo w sobie jest niezwykłe, a gdy dodamy do niego owoc marakui, to taką mieszankę możesz już tylko kochać lub nienawidzić. Kwaśne, pszeniczne piwo z dodatkiem soli kamiennej i przyprawione kolendrą, całość zaprawiona solidną porcją energetyzującej marakui. Jakby tego było mało, jego kwaśność przełamana została dodatkiem laktozy. Brzmi intrygująco? Naszym zdaniem wystarczająco ciekawie, by choć raz spróbować. Możesz wierzyć lub nie, ale po tym już nic nie będzie takie samo.
Piwo pełne sprzeczności. Gose samo w sobie jest niezwykłe, a gdy dodamy do niego owoc marakui, to taką mieszankę możesz już tylko kochać lub nienawidzić. Kwaśne, pszeniczne piwo z dodatkiem soli kamiennej i przyprawione kolendrą, całość zaprawiona solidną porcją energetyzującej marakui. Jakby tego było mało, jego kwaśność przełamana została dodatkiem laktozy.
RECEPTURA NR: LIII
Styl:
Sour German Ale – Gose z dodatkami owoców
Skład:
Woda, słody (jęczmienny, pszeniczny), marakuja (sok NFC), laktoza, płatki owsiane, kolendra, sól kamienna, chmiel, drożdże, bakterie Lactobacillus.
Dostępność:
Już nie mamy
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
8-10
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,5 l |
Keg PET | 30 l |
Keg PET | 15 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 50 kJ / 210 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 5,8 g |
w tym cukry: | 1,8 g |
Białko: | 0,6 g |
Sól: | 0,068 g |