Angielski Lord
Angielski Lord
Zapewne każdy piwowar, rozwijając swój kunszt rzemieślniczy chciałby stworzyć wyjątkowe piwo. Na przestrzeni dziejów wielu śmiałkom udało się osiągnąć zamierzony cel. Przykładem, może tu być choćby piwo w stylu barleywine, uwarzone po raz pierwszy ok. roku 1870. Powstawało ono poprzez oddzielenie brzeczki przedniej (czyli najbardziej skoncentrowanej i bogatej w składniki pochodzenia słodowego części filtrowanego zacieru), którą następnie, po dalszej „obróbce” na warzelni, poddawano fermentacji. Produkowano w ten sposób najmocniejsze, najszlachetniejsze a zarazem najdroższe piwa. Nasz Angielski Lord jest właśnie jednym z nich. To owoc współpracy dwóch zaprzyjaźnionych browarów (Browaru Zamkowego Cieszyn i Piwowarowni) tworzących w zgodzie z tradycją i naturą. Ten mocno słodowy, intensywnie aromatyczny i wielce złożony trunek, odkrywa swe bogactwo w trakcie niespiesznej degustacji, ukazując nam swą wielowymiarowość.
Piwo wymagające uwagi i spokojnej degustacji, sięgaj po nie tylko wtedy gdy masz wystarczającą ilość wolnego czasu jaki możesz mu poświęcić. Wywodzi się z jednego z najpotężniejszych stylów piwnych, jakim jest barleywine. Rozsiądź się wygodnie i odkrywaj w spokoju jego wielowymiarowy charakter, który ewoluuje z każdym kolejnym łykiem.
RECEPTURA NR: XXXVI
Styl:
Barley Wine
Skład:
Woda, słody jęczmienne (Pale Ale, jasny, karmelowy), chmiel, drożdże.
Dostępność:
Już nie mamy
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
8-10
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,33 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 430 kJ / 102 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 10,3 g |
w tym cukry: | 3,4 g |
Białko: | 1,3 g |
Sól: | 0,011 g |
Angielski Lord
Zapewne każdy piwowar, rozwijając swój kunszt rzemieślniczy chciałby stworzyć wyjątkowe piwo. Na przestrzeni dziejów wielu śmiałkom udało się osiągnąć zamierzony cel. Przykładem, może tu być choćby piwo w stylu barleywine, uwarzone po raz pierwszy ok. roku 1870. Powstawało ono poprzez oddzielenie brzeczki przedniej (czyli najbardziej skoncentrowanej i bogatej w składniki pochodzenia słodowego części filtrowanego zacieru), którą następnie, po dalszej „obróbce” na warzelni, poddawano fermentacji. Produkowano w ten sposób najmocniejsze, najszlachetniejsze a zarazem najdroższe piwa. Nasz Angielski Lord jest właśnie jednym z nich. To owoc współpracy dwóch zaprzyjaźnionych browarów (Browaru Zamkowego Cieszyn i Piwowarowni) tworzących w zgodzie z tradycją i naturą. Ten mocno słodowy, intensywnie aromatyczny i wielce złożony trunek, odkrywa swe bogactwo w trakcie niespiesznej degustacji, ukazując nam swą wielowymiarowość.
Piwo wymagające uwagi i spokojnej degustacji, sięgaj po nie tylko wtedy gdy masz wystarczającą ilość wolnego czasu jaki możesz mu poświęcić. Wywodzi się z jednego z najpotężniejszych stylów piwnych, jakim jest barleywine. Rozsiądź się wygodnie i odkrywaj w spokoju jego wielowymiarowy charakter, który ewoluuje z każdym kolejnym łykiem.
RECEPTURA NR: XXXVI
Styl:
Barley Wine
Skład:
Woda, słody jęczmienne (Pale Ale, jasny, karmelowy), chmiel, drożdże.
Dostępność:
Już nie mamy
Kiedy warzymy
Uwarzyliśmy raz czy dwa
Fermentacja:
Górna
Temperatura serwowania (rekomendowana):
8-10
Rozlewane do:
Butelka bezzwrotna | 0,33 l |
Wartość odżywcza w 100 ml:
Energia: | 430 kJ / 102 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym tłuszcze nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 10,3 g |
w tym cukry: | 3,4 g |
Białko: | 1,3 g |
Sól: | 0,011 g |