My, czyli ludzie Browaru

Browar Zamkowy w Cieszynie tworzy mały, wielopokoleniowy Zespół z ogromną pasją, ale i szacunkiem do tego co robimy: warzymy, sprzedajemy, księgujemy, a przede wszystkim staramy się dobrze bawić w pracy.
Są w śród nas osoby nieco starsze i osoby całkiem młode, są takie z większym doświadczeniem i takie, które dopiero wchodzą w browarniane życie.
Łączą nas wspólne starania, abyś dostał wyśmienite piwo ze szczyptą cieszyńskiej magii zamkniętej w każdej butelce.
Jak w każdym dobrym browarze, u nas także najważniejszy jest Mistrz Piwowar: Dominik Szczodry. To on komponuje nasze receptury (samodzielnie lub z udziałem piwowarów domowych lub innych browarów rzemieślniczych, z którymi wspólnie warzymy piwa) i to on następnie dogląda procesu warzenia na każdym jego etapie, aby finalny efekt był możliwie bliski ideałowi.
Dominik Szczodry na warzelni przy korytku piwnym dogląda filtrowanej brzeczki piwnej.
Długo by wymieniać z imienia wszystkie pozostałe osoby z naszej browarnej rodziny, ale spróbujmy:
Edek, Darek, Przemek, Robert, Sebastian, Wojtek i Tadeusz gotują piwo na warzelni.
Marysia, Adrian, Krystian, Andrzej, Marek, Krzysiek, Marian, Mariusz, Mateusz, Mirek, i Wojtek doglądają drożdży na fermentacji i przygotowują piwo do rozlewu w piwnicach leżakowych.
Grzegorz, Jacek, Przemek i Sławek – wkraczają do akcji, gdy trzeba coś nowego zbudować lub starego naprawić.
Gosia i Marysia na bieżąco testują parametry jakościowe piwa.
Patryk i Sylwek ogarniają magazyn.
Alicja, Justyna i Ziemek pilnują, aby nam niczego do warzenia nie zabrakło i aby całość się kręciła.
Bożena, Ewa, Filip, Leszek, Łukasz, Marcin, Paweł, drugi Paweł i Rafał sprzedają to co nawarzyliśmy i służą pomocą naszym Klientom.
Ewa, Gosia, Ola i Michał ogarniają całą pozostałą buchalterię i papierologię.
I to by było na tyle :)
Zapraszamy Cię do nas! Odwiedź nasz browar lub wpadnij na nasze piwo do jednego z naszych Klientów lub skontaktuj się z nami, jeżeli masz jakikolwiek inny temat do nas!